גרעיני דלעת ואבץ

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/05/2015 | 19:41 | מאת: שיר

מעוניינת להעשיר את התזונה שלי באבץ. כמה גרעיני דלעת צריכה לאכול?והאם הקלייה ללא מלח פוגעת בתכולת האבץ?

שלום שיר, לנשים מעל גיל 18 נדרשים 8 מ"ג אבץ ביום (ואם הן טבעוניות/צמחונית מומלץ אף יותר, כ12 מ"ג ליום) קלייה לא פוגעת בערכי האבץ, אך בכל זאת ממליצה לא לקלות (בשל חמצון השומן). בכף גרעיני דלעת יש כ1 מ"ג אבץ, כך גם בכף טחינה גלמית משומשום מלא, כוס אורז מלא מבושל או 30 גר' שיבולת שועל. בכוס קינואה מבושלת כמעט 2 מ"ג אבץ ובכוס שעועית לבנה מבושלת מעל 2.5 מ"ג אבץ- גם בשאר הקטניות כמות יפה של אבץ. כמו שאת רואה, יש מקורות רבים להעשרה מהצומח. כמובן, אבץ נמצא בכמות גבוהה יותר במוצרי מן החי, בעיקר בשר בקר

18/05/2015 | 18:32 | מאת: שיר

הי שירה ותודה רבה לתגובתך!! לפי תשובתך.קשה להגיע למינון של 8 מג ליום אבץ. אני למשל אוכלת דייסת קוואקר בבוקר. עם כמה אגוזים =2 מג אבץ. ובצהריים הרבה סלטים בעיקר כרוב וירקות מבושלים מעט פחמימה וכף גדושה של טחינה =עוד 2 מג. בערב כף של חמניות ולחם קל עם סלט ומנה קטניות. עוד כ2 מג. אוכלת בשר עוף רק בסופי שבוע. האם אני זקוקה לתוסף אבץ?

מנהלי פורום תזונה קלינית