סיבים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/04/2015 | 07:23 | מאת: סימה

שלום אני בתהליכי עלייה במשקל. לאחרונה סובלת מגזים וכאבי בטן (יש לי יציאות קשות פעם בשבוע בערך...) התופעות של הכאבים והגזים החלו מאז שנטלתי מעט בנפייבר בשבוע שעבר אבל מאז הפסקתי. התחלתי לקחת קרבוקל שמעט הקל אך התחלתי לקרוא שאולי אני פשוט אוכלת יותר מדי סיבים תזונתיים ובגלל זה התופעה. רציתי ייעוץ איך אפשר לדלל אותם - אני אוכל בכל יום באופן קבוע 10 פרוסות לחם שיפון קל שמכילות 12 גרם סיבים, ארוחת צהריים (בורגול/מאש) שמכילים 15 גרם סיבים ותפוח שמכיל 3.5 גרם סיבים. בלי כל שאר התוספות יוצא שאני אוכלת 30 כבר. מנסה שהתזונה תהיה כמה שיותר בריאה אז מעבר לכך לפעמים אני מוסיפה ברנפלקס (עוד 16), בייגלה (עוד 5), אפונה (עוד 16), קרקרים לחמית (עוד 10) וכך יוצא שיש ימים של אפילו 48 גרם סיבים. בממוצע יוצא בין 35-48 סיבים. איך אני יכולה לצמצם את הכמויות מבלי לפגוע באיכות התזונה שלי (האם עליי לעבור ללחם לבן או להתחיל לאכול אורז ופסטה??) תודה

שלום סימה, יש מס' פרטים שחסרים לי בתאורך וחלקם פרמטרים משמעותיים בהבנת הבעיה- כגון מדוע את בתהליכי עלייה במשקל, כיצד היו היציאות לפני, כמה נוזלים את שותה ביום ומידע לגבי פעילות גופנית. תארת יפה מאוד את תכולת הסיבים במזון ואלו אכן כמויות גבוהות אשר יכולות לגרום תופעות כגון אלו שתארת, אבל אני חושבת שעל מנת לקבל הערכה מסודרת וכן הדרכה כיצד ומאיפה להוריד סיבים במזונך כדאי לך מאוד להפגש עם דיאטן/ית ו"לסדר" את התפריט שלך באופן שיתאים למטרותייך בהצלחה

20/04/2015 | 15:30 | מאת: סימה

אז ככה, אני בעלייה כי אחרי הלידה ירדתי יותר מדי... BMI לא תקין. היציאות אף פעם לא היו טובות. .תמיד פעמיים בשבוע ולא בא בקלות בכלל אבל לאחרונה החלה נפיחות וגזים. אני שותה 2.5 ליטר ביום בערך. את הרוב בבוקר על בטן ריקה ואחרי ארוחת הצהריים. לא ממש פעילה גופנית...

הי סימה, קודם כל, פעילות גופנית היא גורם מאוד מאוד מרכזי ב"התנעת" מערכת העיכול. לא נדרשת פה ריצת מרתון אבל כן להיות יותר פעילה לפי יכלתך ובהתאם למצב הגופני (תמיד מומלץ להוועץ ברופא טרם התחלת פעילות גופנית) דבר שני, כיוון שאת בתהליכי עלייה במשקל הייתי ממליצה לוותר על לחם קל ולצרוך לחם רגיל (יוריד לך גם מכמות הסיבים היומית) ובעיקר להוסיף לתפריט שומנים טובים כגון אבוקדו, אגוזים וגרעינים, טחינה (עדיף משומשום מלא), שמן זית ושמן אבוקדו לתיבול- אלה מזונות בעלי צפיפות קלורית (ותזונתית) גבוהה ויכולים לעזור ביציאות בנוסף להעלאה במשקל מה עוד? שתייה בקש אינה מומלצת, גם לא מזונות מוגזים שוב ממליצה לך בחום ללכת למפגש עם איש מקצוע לעשות קצת סדר בתפריט, ולדאוג שיש לך מספיק מכל מה שצריך, במיוחד לאחר לידה. בברכה, שירה

מנהלי פורום תזונה קלינית