ארגנין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/04/2015 | 20:29 | מאת: עוז

בו 65 אני נוטל ארבע גרם של ארגנין כשעה לפני אמון כשר.זה נסדר?או שיש מגבלת זמן?סו מגבלה אחרת? תודה עוז

עוז שלום, מעלה לך תשובה מתוך פורום תזונת ספורט המנוהל ע"י הדיאטן גיא שלמון והועברה אלי על-ידי המסטרנט תומר פרידמן. השימוש בתוספים מהסוג עליו שאלת שנויים במחלוקת. בעוד שישנם מחקרים המוכיחים תרומה חיובית, אחרים לא מצליחים להראות זאת. קרוב לוודאי שישנם תנאים רבים מסביב המשפיעים על תרומת התוסף. מדובר בקבוצת תוספים ולא רכיב אחד. יש לייחס המלצות לכל תוסף בנפרד. הקבוצה כוללת את: ל-ארג'ינין, ל- ציטרולין, סודיום ניטראט, גליסין פרופיוניל ל-קרניתין וגם את 2-ניטרוקסי. התוסף הנפוץ ביותר לשימוש הוא ל-ארג'ינין. אין פרוטוקול רשמי ברור למינון הצריכה, אך לרוב ההמלצה המקובלת היא צריכה של 6 גרמים ליום. (טווח המינונים שנבדק במחקרים נע במינון של 1.5 גרמים ועד 20 גרמים ליום) אגב, שימוש במינונים של 6 גרמים ליום ל-ארג'ינין מקובל גם בתחום הרפואה הקרדיווסקולארי. בתל השומר במרפאה בה עובד גיא שלמון עושים את זה כחלק מטיפול באנשים הסובלים מתפקוד לקוי של אנדותל כלי הדם. מבחינת בטיחות השימוש בתוסף ל-ארג'ינין: תקן OSL (Observed Safe Levels) הקובע מהי רמת הצריכה הגבוהה ביותר שנצפתה כבטוחה, קבע כי בעבור חומצה אמינית ל-ארגינין המינון המקסימאלי הנצפה כבטוח הוא עד 20 גרם ביום. יחד עם זאת, צריכה מעל 9 גרמים למנה אחת עלולה להוביל להפרעות במערכת העיכול. גם בהקשר למשך זמן הלקיחה אין פרוטוקול רשמי ברור. מחקרים בדקו צריכת ל-ארג'ינין למשך זמן צריכה של יום אחד (השפעה אקוטית) ועד 28 ימים (השפעה כרונית). לציין כי יש רק מחקר אחד שנמשך לאורך 56 ימים. המקובל הוא שימוש למשך חודש ואז הפסקה בלקיחת המוצר (אבל זכור שזו אינה המלצה מדעית מבוססת אשר הופכת אותה בהכרח להמלצה הכי נכונה).

24/04/2015 | 08:44 | מאת: עוז

תודה על תשובתך המפורטת אודה לך מאד אם תעבירי אלי את כתובת הפורום של גיא שלמון,חיפשתי ולא מצאתי תודה עוז

מנהלי פורום תזונה קלינית