שומן טראנס/ שומן צמחי מוקשה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/04/2015 | 00:02 | מאת: ג

שלום רב, ברצוני לשאול האם ממרחי אגוזים כמו לדוגמה זה שצירפתי כאן : http://www.foodsdictionary.co.il/Products/330/%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96%D7%99%D7%AA%20%D7%9E%D7%9F%20%D7%94%D7%98%D7%91%D7%A2%20-%20%D7%9E%D7%9E%D7%A8%D7%97%20%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D מכילים מולקולות של שומני טראנס . אני די סבור שמרגרינה אין בהם ואומנם כתוב עליהם שלא עברו תהליך הידרוגנציה אך עדיין חלקם מגיעים קצת מוקשים מצד שני לא כל שמן צמחי במצבו הטבעי נוזלי כמו למשל אבוקדו... איך ניתן לדעת מבלי להסתמך אך ורק על נתוני המוצר? לתשובתכם אודה, שלומי

הי שלומי, אפשר לדעת אם שומן טראנס מסתתר במוצר ע"י הרישום שומן צמחי מוקשה/מוקשה חלקית וניסוחים דומים-כמו שרשמת בכותרת השאלה. אני סבורה כי באמת אין שומני טראנס במוצר (לאור הצהרת היצרן והרכיבים) אך לחלוטין זה לא הופך את המוצר כבריא/מומלץ לאכילה- הרכיב הראשון הינו סוכר, הבא אחריו שמן, ורק הרכיב ה3 הוא אגוזים! בקיצור, שומן טראנס או לא, עדיף להכין ממרחי אגוזים בבית (בקלות), וגם אם לא מכינים-אלה לא מסוג הממרחים שכדאי להכניס דרך קבע לביתנו ולגופנו

21/04/2015 | 02:17 | מאת: ג

הבנתי שאלה נוספת וחשובה לא פחות כשרושמים שומן צמחי מוקשה מה הכוונה.. הרי גם אבוקדו הוא שמן צמחי אבל מוקשה ולא נוזלי ישנן עוד מעט דוגמאות כמו ממרח קשיו 100% שנטחן בכבישה קרה שמצב הצבירה שלו מאוד סמיך ולא ממש נוזלי אז כביכול זה נראה מוקשה אבל לא הגיוני שיש בזה שומן טראנס תקני אותי אם אני טועה ואשמח לקבל הסבר לכוונה בצירוף המילים המבלבל הזה תודה

מנהלי פורום תזונה קלינית