עצירות בסוף הריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/04/2015 | 17:26 | מאת: פזית

שלום, אני בהריון בשבוע 33 ולאחרונה העצירות החמירה מאוד. הבעיה היא שבניגוד למצב הרגיל עכשיו אני לא כל כך מסתדרת עם ירקות, הם עושים לי צרבת. גם פעילות גופנית לא בדיוק יכולה כבר לעשות כמו פעם, למרות שכן עושה כמיטב יכולתי. שותה אקטימל כי זכור לי שפרוביוטיקה עזרה לי בעבר, אבל זה כנראה לא מספיק. שותה המון מים (לפחות 2 ליטר ביום, בדרך כלל 2.5) אבל גם זה כנראה לא מספיק. לא מתה על פירות ואם כבר אז בעיקר בננות שעוזרות לי להתכווצויות השרירים הליליות. הבנתי שבננות לא הכי מומלצות לעצירות. בלית ברירה אחרי שכבר התחילו לצאת קצת טחורים אני משתמשת בנורמלקס, וזה כמובן עוזר מאוד והטחורים נעלמו, אבל הייתי רוצה לדעת אם יש משהו תזונתי שבכל זאת אפשר לשנות כדי להקל על המצב ואולי להפחית בשימוש בנורמלקס. תודה!

פזית שלום, טוב שאת פונה ושואלת, כי יש עוד 6-7 שבועות שזה לא מעט ורצוי שלא יהיו טחורים. העצירות בהריון היא תופעה נפוצה, כי מערכת העיכול עובדת לאט יותר כדי לספוג כמה שיותר רכיבי תזונה. מה לעשות - היות שאת מציינת שיש לך התכווצויות שרירים בלילה, הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות ויסייע לשתי התופעות גם יחד זה לשפר צריכת מגנזיום. במזון: שקדים, אגוזים, עדשים, תפוח אדמה, וקקאו הם מקורות טובים. תכיני קקאו לבד ואל שוקו עתיר סוכר. מקור טוב נוסף הינו תרד מבושל אם בכל זאת תצליחי לאכול אותו למרות שזה ירק. ואם עדיין לא מסתדר - קני תוסף אבל תקפידי על מינון נמוך, כי במינון גבוה זה עלול לגרום כאבי בטן לא רצויין ושלשול.

מנהלי פורום תזונה קלינית