שמנמנה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/04/2015 | 17:10 | מאת: אמא לתינוקת בת 18 חודשים

שלום הבת שלי בת שנה וחצי שוקלת 12.5 ובגובה של 82 ס"מ. האם זה נחשב מעל למומלץ? יש לציין שהיא מהממת, ילדה מאוד פעילה וגם לא אכלנית גדולה (אני במשקל תקין - מידה 38/40 והייתי ילדה רזה ועד היום אני במשקל תקין וכל המשפחה שלי רזה (נותרו איזה 5 ק"ג לחזור למשקל לפני הלידה.. ובעלי היה ילד רזה ועכשיו קצת גדול ומסיבי - אבל אמא שלו מאוד שמנה ...) מה שכן רק לפני שבוע גמלתי אותה מהסימילאק.(הנקה מלאה עד חצי שנה 0 ואז קיבלה סימילאק חלקי עד עשרה חודשים ו3 בקבוקים ביום של 180 בהמשך - בחצי שנה האחרונה היא קיבלה אותם מדולל. קבעתי תור לרופא ילדים אבל עד אז.. מה מומלץ?

שלום לך! חשוב מאוד במקביל לרופא (שוודאי ירצה לעשות בירור), לקבוע תור אצל דיאטנית ילדים. כן, הנתונים מראים שמדובר בהשמנה. בילדים לא עושים דיאטות! תקבלי הנחיות לאורח חיים עם דגשים חשובים להתנהלות בבית. תכנסו למעקב כדי לברר מה המגמה בהמשך. במידה ובירור רפואי יעלה משהו - הדיאטנית תדע להתייחס לכך. בהצלחה נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית