פצעונים בעור

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/04/2015 | 14:39 | מאת: sheli

הי אני בת 31, בריאה, פעילה גופנית, טבעונית מזה כחצי שנה, אוכלת מאוד בריא, המון פירות וירקות. מזה חשבוע/שבעיים הופיעו לי בפני פצעונים והעור לא חלק אלא שמנוני ונראה כמו עור לא יפה שנוטה לפצעונים. לא שיניתי כלום מבחינת סבון , ניקוי או טיפוח. לא החלפתי סבון/שמפו/קרם פנים ולא כלום. מבחינת תזונה- התחלתי לצרוך יותר ירקות, בכמות גבוהה יותר ובעיקר העלתי את תכולת הפירות. כלומר- אני אוכלת הרבה סוכר פירות (לא סוכר לבן מזוקק). אין שינוי מבחינת וסת- הכל אותו דבר. שינוי שחל אצלי זה ירידה של כ 5 קג במשקל. אני רזה מאוד, שוקלת 45 על גובה 168. אני מניחה שהירדיה קשורה לכך שהפחתתי בשומנים והעלתי את תכולת הירקות והפירות שכנראה מטיבות איתי. מבחינת מקור השומן שלי ביום- פעם הייתי אוכלת טחינה גולמית וסומסום- היום הוראדתי את זה ואני אוכלת אבוקדו ביום- זה רק מקור השומן. כל השאר פירות וירקות. מדוע הפצעונים? יש האומרים שבגלל הטבעונות הגוף עובר תהליך של ניקוי ולכן זה מתבטא ביציאה של פצעונים. האם כך הדבר? המראה פנים הזה מפריע לי מאוד, מיאז ומתסכל אותי נורא. אני כמובן לא נוגעת בפנים ומחכה שיעלמו מעצמם אבל זה לא לוקח ביום יומים ואני רואה שזה גם לא עובר וחוששת שמא עוד יחמיר יותר. ממה שקראתם עדכה- מה יכולה להיות הסיבה לכך שהופיעו פתאום הפצעונים? האם אולי יכול להיות שבגלל שאני אוכלת הרבה פירות (מה שלא אכלתי בעבר)- בגלל הסוכר שלהם- זה מה שהביא לפצעונים? (למרות שמדובר בסוכר בריא). או שזה האבוקדו? למרות שמדובר בשומן בריא יש לצין שאני שותה הרבה מים ביום אז לא מחוסר מים זה נובע. תודה רבה מיואשת מאוד!!!!

שלי שלום, מחסור באבץ וסלניום מגבירים מצב של אקנה, שני דברים שכנראה חסרים בתפריט היומי שלך כעת. לגבי סלניום – 2 אגוזי ברזיל ביום יתנו את הכמות המומלצת. אבץ אין סיכוי לקבל מפירות וירקות בלבד עוד לציין שאת כעת במשקל נמוך באופן מסוכן. אינני מבינה גם מה מקורות החלבון והשומן בתפריט שלך. את מציינת שאת אוכלת בריא מאוד - האם קיבלת איזו הדרכה? ממליצה לך לפנות לדיאטנית שמבינה בצמחונות.

מנהלי פורום תזונה קלינית