מזונות עשירים בברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/04/2015 | 22:34 | מאת: יעל

שלום רב, אבקש הכוונה איזה מזונות עשירים בברזל. מלבד בשר אדום, וכבד. מחסני הברזל שלי נמוכים, אך הברזל יצא תקין . אציין שבבדיקות הקודמות מחסני הברזל היו בסדר

שלום יעל, מקורות עשירי ברזל נוספים מהחי הנם דגים, פסטרמה, אברים פנימים נוספים כגון לבבות או טחול, הודו אדום ישנם הרבה מקורות צמחיים טובים לברזל והרשימה הנ"ל היא תקציר העשירים יותר/יחסית לקבוצתם. עלים ירוקים (פטרוזיליה, חסה, תרד וכו'), טחינה גלמית משומשום מלא, גרעיני דלעת, אגוזי קשיו (גם בשאר האגוזים ערכים טובים של ברזל אך אלה העשירים יותר. מלבד זאת יש לקחת בחשבון שלא אוכלים כמויות גדולות), דגני בוקר רבים מועשרים בברזל, שיבולת שועל, בורגול, אורז מלא, קטניות כגון גרגירי חומוס, עדשים, שעועית, אדממה (פולי סויה, פול) משמש/תאנה מיובשים, רימון, תות עץ, סלק, אספרגוס, זרעי חילבה והרשימה יכולה להתארך עוד ועוד.... כפי שאת רואה, ברזל קיים בשפע במזון מן הצומח, אך תתכן ספיגה בעייתית בשל ריבוי סיבים או נוכחות חומצות מקשות ספיגה (כגון ח.פיטית או אוקסלית). כיוון שיש יתרונות רבים למקורות הברזל הצמחי חשוב לשלבם בתזונה, עדיף עם ויטמין C (פלפל, מיץ לימון) לבריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית