מעי רגיז ודלקת בקיבה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/04/2015 | 18:15 | מאת: חנה

שמי חנה ואני בת 44, לפני כשנתיים איבחנו אצלי מעי רגיז ואני מטופלת בכדורי librex לאחרונה מרגישה כאבים בצדדים ונפיחות בבטן שמאוד מציקה לי. בנוסף אובחן אצלי לפני שמונה חודשים דלקת בקיבה ובמשך מס' חודשים נטלתי כדור lanton ולאחר תקופה התחילו לי בחילות והקאות, והחלפתי לכדורי מטרופולין. לפני שלושה שבועות התחלתי לקחת פרוביוטיק 25 ביליון, והוצע לי לנטול גם סלדרין. אני מאוד עייפה במשך היום ורציתי לדעת האם העייפות נובעת בעקבות המצב הבריאותי? כמה זמן יקח עד שהדלקת בקיבה תעבור? האם מומלץ לי לקחת גם סלדרין? ובכלל האם הטיפול שאני נוטלת טוב לי כי ההרגשה הכללית ממש לא טובה? תודה.

דיאטנית מכון גסטרו ברמבם מוריה כותבת נשמע כי את מחפשת בעיקר תשובות לשאלות רפואיות ופחות תזונתיות. חשוב לציין שבמקרה של מעי רגיז יש מקום לשקול גם שילוב של ייעוץ תזונתי, לדוגמא יש את הדיאטה של ה- FODMAPS שיכולה מאוד לעזור בהנחה ומדובר במעי רגיז. האם ניסית? אם לא, כדאי לפנות לייעוץ אצל דיאטנית (עדיף עם ניסיון בתחום הגסטרו).

מנהלי פורום תזונה קלינית