תזונה לקוייה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/03/2015 | 01:17 | מאת: עדנה

אימי מאושפזת בבית אבות אחרי שנחבלה בראש והפכה לסיעודית. יש ירידה חזקה בכמות המזון שהיא אוכלת ובנוסף נראה לנו שהתזונה שהיא מקבלת לקוייה. עליי לציין שהיא יכולה לאכול רק אוכל דייסתי. מה ניתן להוסיף לאוכל שלה או לחילופין איזה מאכלים כדאי לתת לה על מנתלשפר את מצבה התזונתי .תודה

עדנה שלום, אני שמחה על כך שאתם מודעים למצב התזונתי של האם ורוצים שיטופל. בכל בית אבות אמור על-פי חוק להיות טיפול תזונתי עם דיאטנית וסריקה של מצבו התזונתי של כל חולה מעל גיל 65. אני מציעה לפנות להנהלת הסיעוד או ההנהלה הרפואית ולבקש שתגיע אליכם דיאטנית בית האבות להדרכה ויעוץ. חשוב מאוד להתעקש על זה, כי חסרים תזונתיים יכולים לעכב החלמה ולגרום להתדרדרות מנטלית מיותרת. בהצלחה והרבה בריאות.

מנהלי פורום תזונה קלינית