שאלה לגבי אלספהב אומגה 3 והמינון שלה.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/03/2015 | 15:00 | מאת: ריטה

אחר הצהריים טובים. לאחרונה מזה כשבועיים אני נוטלת אומגה 3 של חברת אלספה. שבוע הראשון שבו התחלתי ליטול את הקפסולה,המינון שלקחתי הסתמך על קפסולה אחד ליום,לא הרגשתי שיפור ניכר במשהו והעלתי לשתי קפסולות ליום.כרגע אני כבר שבוע נוטלת אומגה 3 במינון של שלושה קפסולות וההרגשה הכללית,כולל תאבון,מצב רוח ושינה השתפרו באופן ניכר לטובה.במקביל לאומגה שלוש אני נוטלת גלולות בשם אסטל ,אותם אני שותה כבר כמה שנים להסדר מחזור לפי מרשם מהרופאה. השאלות שאני רוצה לשאול זה האם נטילת אומגה שלוש על בסיס שומן דגים בזמן שימוש בגלולות עלול להזיק לרעה לבריאות? השאלה השניה היא האם העלת מינון של שלושה קפסולות ליום מזיקות? חשוב לי גם לציין שהתחלתי לשתות אומגה3 בגלל תופעות לוואי של חולשה,בעיות שינה וחוסר תיאבון שנגרמו לי עקב גמילה מתרופה בשם לוריוון(נוגד חרדות). תודה מראש..

המענה ללא היכרות של המקרה לעומק, פחות עדיף, ונכון תמיד לגשת לדיאטנית לתבחן ותכיר את המקרה שלך על כל היבטיו. לכן אני מבקשת להתייחס פה לתשובה כמענה ראשוני וחלקי בלבד. אומגה 3 לא מזיק בשימוש בגלולות, להיפך, הוא מוריד קרישיות שגלולות מעלות. לגבי עניינים הקשורים לתחושה ולמצב הרוח, גם פה לאומגה 3 מייחסים מעלות טובות, והוא אמור לסייע לך לשפר את התחושות. לגבי מינון - זה מורכב ותלוי בגנטיקה האישית ובכמות אומגה 6 בתפריט. ולעיתים לוקח זמן להתאזן. שוב, ממליצה להתייעץ אישית עם דיאטנ/ית.

מנהלי פורום תזונה קלינית