חסר בברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/03/2015 | 00:20 | מאת: יניב

שלום ד"ר, אני בן 25, בבירור של FUO שעד כה לא העלה ממצא כלשהו. בבדיקות הדם הכל תקין עד כה (כולל בירור זיהומי, ראומטולוגי וכו') למעט מדדי דלקת מעט מוגברים. בנוסף, יצא שיש לי ברזל נמוך- 24 (טווח 50-150), סטורציית טרנספרין נמוכה- 7.8 (טווח 20-50), טרנספרין- 212 (טווח 210-390), פריטין- 224 (טווח 15-300). רציתי בבקשה לשאול מה המשמעות והאם יש לטפל בחסר הברזל? *לציין שעברתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה. תודה רבה מראש!

אתה מציין שמדדי הדלקת מוגברים. במצבי זיהום כחלק מהתגובה הגוף "מחביא" את הברזל שמשמש לפעילות החיידקים וצמצום הנגישות אליו מפריע לתפקודם. אולי הז ההסבר להפרעות בפריטין ובטרנספרין (ואולי גם בברזל עצמו). לכן ממש לא בטוח שנכון במצב כזה לתת ברזל. המלצת הדיאטנית ההמטולוגית שלנו איריס אלעד היא להמשיך בירור למקור החום, ואולי אף כדאי לשקול לפנות להמטולוג.

מנהלי פורום תזונה קלינית