המחקר על הבמבה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/03/2015 | 08:55 | מאת: לליב

שלום, מה תגובתך לתוצאות המחקר הנותן אישור למתן במבה לילדים מגיל צעיר תודה, לליב אודה על תשובה ישירות גם למייל שלי. תודה!

היה מצחיק אם לא היה עצוב... נכון שחשיפה מוקדמת לאלרגנים יכולה ככל הנראה להוריד רגישות, במיוחד מאחר והבוטנים בבמבה עברו איזה תהליך ולא נשארו כמות שהם. יחד עם זה אסור לשכוח שיש בבמבה הרבה מאוד קלוריות והרבה מאוד נתרן - ברמה גבוהה בהרבה מהנחוץ לפעוטות. יש גם טעמים אשר גורמים לרצות עוד ועוד מהמוצר. חזקים בהרבה מהטעם של מזון רגיל. לכן חשוב להפעיל שיקול דעת ולא לתת לילדים להתרגל לאכול מוצרים כגון במבה בכמות גדולה במקום מזון, ובוודאי לא בנוסף למזון (שיכול לגרום להשמנה מיותרת).

מנהלי פורום תזונה קלינית