שאלה תיאורטית בלבד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/02/2015 | 14:33 | מאת: לירון

שאלה תאורטית בלבד! נאמר שאני בתפריט מאוזן של 1200 קלוריות להורדה במשקל-במידה ואת כל הפחמימות שיש בתפריט (כ-560) אני ממירה לפחמימות פשוטות -שוקולד וכו,האם זה משפיע על הגוף בתהליך ההורדה במשקל??

לירון שלום, נושא המטבוליזם של המזון מושפע מגורמים רבים ואישיים. בנוסף פחמימה פשוטה מעלה מהר יותר רמות סוכר בדם ולכן תיאורטית רמת האינסולין תעלה יותר, מה שגורם לגוף ולחילוף החומרים לפעול לכיוון של אגירת שומן ולא פירוקו. אבל, כל הנושא של ספירת קלוריות וסוגי פחמימות ודיאטות אינו פתרון כל עוד לא עושים עבודה על הרגלי האכילה והכמיהה לאוכל או בירור עניין הכמיהה למתוקים. ממליצה לגשת לדיאטנית מומחית לנושא או מישהו שעוסק בכך. תפריטים ודיאטות אחרת רק יגרמו עוגמת נפש.

מנהלי פורום תזונה קלינית