צמריכה עזרה ויעוץ

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/02/2015 | 15:05 | מאת: לא מגלה

אני צריכה עזרה ... אני משתדלת לשמור על תזונה נכונה וזה פשוט לא הולך משהו בי ברגע אחד הורס הכול אני מרגישה שקר לי ואני חייבת לאכול כדי להתחמם ואז אני אוכלת את כול הבית . אחרי שאכלתי אני מרגישה מילוי אבל אז באה החרטה ..זה פשוט מעגל סגור של סיוט והתחושה של הכישלון שוב לא עמדתי במשימה .. לא טוב . אני חושבת שהתחושה של הקור הזו באה?? אולי תעזרו לי בבדיקות האחרונות חסר לי קצת אבץ . אבל זהו

מה שאת מתארת זה מצב שאת מנסה לכפות על עצמך מסגרת חיצונית של הרגלי אכילה ומידי פעם (באופן טבעי) הכול מתפרק ויש איזה מצב של אכילה ריגשית לא מבוקרת. האמת - בעולם אידאלי היינו צריכים לאכול מה שמתחשק. זוהי האכילה הטבעית. הקשבה לרצון ולחשק מבחינת סוג מזון וכמות ותכיפות. הבעיה היא שיש אוכל מפתה ובשפע ואז רבים משמינים, או מתפתים לאוכל הפחות בריא. כדי לנסות להגיע למצב של התנהלות יותר טובה רגשית מול המזון כדאי ללכת למומחה לתחום. תחפשי ביו-טיוב ותצפי ב- רוני מייזליש על הנושא ואז אולי גם תפני אליו אם יראה לך מתאים. בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית