דיאטת 80/10/10

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/02/2015 | 13:51 | מאת: אלמונית

שלום האם את מכירה את העקרונות של תזונה 80/10/10? על רגל אחת- מדובר באנשים שצורכים 80 אחוז פחמימו, 10 אחוז שומנים ו 10 אחוז חלבון כאשר השומנים הם רק שומנים מהטבע כמו אגוזים שקדים אבוקדו וכד... הפחמימות הם אך ורק ורק ורק מפירות. הם טוענים שהחלבונים מגיעים גם מהפירות ושאין צורך ביותר מ 10 אחוז מסך הצריכה היומית. העניין עם הפירות הוא שלטענתם הסוכר של הפירות הכי בריא, הכי משביע, והכי לא משמין. הם יכולים לאכול לארוחת צהרים 7 בבנות ולשבועמזה וגם לא להשמין. הם טוענים שאין לאכול את הפרי בשילוב עם מקור שומני כי שומן וסוכר בגוף ביחד זה לא טוב כי השומן מפריע לספיגת הסוכר בתאים ולכן נשאר בדם. לכן אם צורכים שומן וסוכר פירות יחד אז כן אפשר להשמין אבל אם צורכים את הפירות בנפרד אז אין סיבה להשמנה וזה גם הכי בריא כי הסוכר עובר לתאים בלי בעיה ולא נשאר במחזור הדם. דבר נוסף- לטענתם בפירות יש את כל הויטמינים מינרלים שצריך ככה שאין סיבה לחסרים והם גם צורכים עלים ירוקים משם הם מקבלים ברזל . מה דעתך על התזונה הזאת? האם הם צודקים ? האם באמת אין חשש להשמנה מכל כך הרבה פירות ביום? (בכל זאת המון סוכר), האם נכונה התאוריה שלהם לגבי השילוב של סוכר ושומן ביחד? תודה רבה

שלום לך,זו פעם ראשונה שאני שומעת על דיאטה בהרכב כזה, היא די רחוקה מההמלצות המקובלות כמובן. באיזה מקום הדיאטה הזו דומה לדיאטה של אבותינו הקדמונים בתקופת הקיץ, כשהיו הרבה פירות ותמיד היה מעט בשר יחסית - אז מעט חלבון ושומן. היות ויש בטח גבול כמה פירות אוכלים, בסופו של דבר מבחינת אנרגיה אולי אין חריגה. ארוחת צהרים עם 7 בננות בלבד, בתלות בגודל הבננות,תכיל סביבות 600 עד 700 קלוריות, שזה כמו ארוחה רגילה, אבל כתשע מנות פחמימה שזה יותר מהרגיל. מי שסוכרתי כמובן לא יסתדר על תפריט שכזה, אבל מי שבריא, אני מניחה יכול לחיות זמן די ממושך על כמות חלבון יותר קטנה. כדי אחפש אם יש מחקרים שעקבו אחר דיאטה שכזו. אם אמצא מידע נוסף, אפרסם אותו.

מנהלי פורום תזונה קלינית