סוגי אורז לבן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/02/2015 | 16:23 | מאת: שרון

שלום, האם יש הבדל תזונתי משמעותי בין סוגי האורז הלבן השונים, ואם כן איזה הוא סוג האורז הלבן הנחשב "בריא", ואיזה מומלץ לשמירה על משקל תקין? תודה

שלום שרון, לפי ידעתי אין הבדל משמעותי בין סוגי האורז השונים, אך גם לא ראיתי סקירה מקצועית שנערכה בנושא. האורז הבסמטי נחשב לאיכותי יותר. ניתן להשיג גם אורז בסמטי מלא, ובכלל לשיטתי עדיף (אם אפשרי) לצרוך מזונות אשר עברו כמה שפחות עיבוד בדרך לצלחת. "לשמירה על משקל תקין" אינו תלוי רק בסוג האורז אלא גם בכמויות, דרכי בישול, מה שאכלנו חוץ ממנו ועוד ועוד פרמטרים נוספים, כך שלצערי איני באמת יכולה לענות על כך...

מנהלי פורום תזונה קלינית