עובש על פירות הדר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/02/2015 | 19:07 | מאת: צפי

פירות הדר אצלי חטפו עובש ירוק (לימונים ותפוזים). שמתי לב שהעובש יורד כשהוא נשטף במים. האם ניתן לאכול את הפירות הללו? ושאלה נוספת בעניין: באותה סלסלת פירות, בצמוד להן היו עגבניות באותה והעובש הירוק ציפה גם אותן. הוא יורד בשטיפה קלה. האם די בכך וניתן לאוכלן או שעדיף להימנע? תודה.

הי צפי, כאשר רואים את העובש רואים בעצם את המושבה של הפטריות, והמשמעות היא שחוטי העובש נמצאים יפה בכל/רב הפרי, אך אותם את לא רואה. לכן, שטיפה/חיתוך/הסרה של העובש הנראה לעין לא יעזרו כאן, ומומלץ בהחלט לזרוק את כל הנגועים, גם ב"קצת".

מנהלי פורום תזונה קלינית