קור

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/01/2015 | 22:33 | מאת: ש

שלום. בת 49. אני מאוד סובלת מקור. זה כך כבר שנים רבות.כשכולם לובשים חולצת טריקו ארוכה, אני לובשת 3 סריגים. מה אפשר לעשות לשיפור המצב?

לרוב נשים בגילך מתלוננות על גלי חום, אז אולי את צריכה לשמוח :-) האם את סובלת מתת משקל אולי? לא ציינת. רזון קיצוני יכול לגרום לתחושת קור. גם הפרעות במחזור הדם, אבל זה אופייני יותר לקשישים ולא לגלך. לפי הרפואה הסינית יש מזונות מחממים, את יכולה לנסות, לא תחום שלי ואינני מתמצאת, אבל יודעת שתבלינים כגון קינמון, ג'ינג'ר ופלפלים מחממים. לפי הרפואה הרגילה שתיה חמה (למשל תה) מסייעת, אבל לפי הסינית דווקא לא. הם ממליצים על מזון פושר, תבשילי קדירה ומרקים של קטניות. תנסי, אין מה להפסיד.

מנהלי פורום תזונה קלינית