מאכלים מעוררים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/01/2015 | 21:57 | מאת: נעם

אני סטודנטית ותקופת מבחנים קרבה. איזה מאכלים כדאי לי לאכול ומאיזה כדאי לי להימנע במטרה להיות פחות עייפה ויותר חדה. כי קפה כבר לא עובד כמו פעם... תודה

נעם שלום, יותר ממזונות ספציפיים, ארוחות שאחריהם מרגישים עייפים הן לרוב כבדות, עמוסות בשומן ומזונות הדורשים עיכול רב - למשל חמין. או ארוחות גדולות מידי שאחריהן כל הדם זורם למערכת העיכול ורוצים לנמנם. לכן נכון לאכול יותר ארוחות קטנות וקלות. פחמימות זמינות שמתעכלות מהר כמו פסטה עם רוטב, פירות כמו בננות. מרקים לא כבדים מידי (עוף עם איטריות, ירקות עם גריסים). אנרגיה זמינה וטובה למוח יש הטוענים שאפשר לקבל משמן קוקוס. נסי למרוח על טוסט. סלט פירות טרי וטעים. בהצלחה במבחנים

מנהלי פורום תזונה קלינית