עושה דיאטת הנקה, ספורט ולא יורדת כלל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/01/2015 | 19:54 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 32 ,שוקלת 71 קילו גובה 1.73. כמעט חודשיים אחרי לידה ומניקה. ולכן אני עושה דיאטה של הנקה של 1800 קלוריות ומשתדלת לבצע לפחות 3 פעמים בשבוע פעילות ספורטיבית כגון אימוני כח (בטן, רגליים) TRX וכן ריצה והליכה עם הילדה כשמתאפשר אך משום מה אני לא מצליחה לרדת כלל . מהלידה ירדתי למשקל הנ"ל ומאז חודש וחצי לא ירדתי בכלל למרות הדיאטה והספורט, מה אני עושה לא בסדר, האם זה קשור להנקה. אני מתייאשת וסובלת מהדיאטה שכן אני לא רואה התקדמות.

מאיה שלום - נועה לייטרר עברה על שאלתך. להלן תגובתינו. כעקרון יחס משקל לגובה שלך תקין כעת, ואין צורך לרדת כלל. לא רשמת כמה עלית בהריון. אולי הרצון שלך לרדת נובע מכך שהיית בעבר יחרסית מאוד רזה. חשוב גם לציין שירידה "טבעית" לאחר לידה לוקחת עד שנה. הניסיון להאיץ בגוף יכול דווקא לעכב את הירידה. דבר שני - לפי חישוב צרכים בהתאם לגילך ומשקלך וגובהך שנועה עשתה, עוד לפני תוספת לפעילות גופנית ולפני הנקה – יוצא 1920 קק"ל. אם מוסיפים לזה צרכים לפעילות גופניץ (קרוב ל – 500 קק"ל), וצרכים להנקה (330 קק"ל ליום לערך) אזי את זקוקה לקרוב ל – 2800 קק"ל... מי הגדיר לך דיאטת הנקה ולפי מה קבעו 1800 קק"ל??? לדעתנו הגוף נכנס למגננה במצב כזה. האם יש מסגרת עם דיאטנית שאת יכולה לשבת איתה לדבר על הנושא? אני יכולה להמליץ על דיאטנית מומחית בנושא בשם טובה קראוזה, אולי תפני אליה. בהצלחה.

מנהלי פורום תזונה קלינית