עודף יוד בגוף כהשפעה על ציסטות בצוואר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/01/2015 | 10:42 | מאת: טל

שלום לך, לפני כשבוע גילו לי 'ממצאים חשודים' בצוואר ולאחר בדיקה נוספת הסתבר ש'רק' ממצא אחד חשוד אך מאחר והוא קטן מאד, 3 מ"מ, לא ניתן לנקר אותו. בשיחה עם ידידה שגם לה מצאו בזמנו ממצאים בצוואר (קטנות ולכן לא ניתנות לניקור), לאחר שהייתה אצל דיאטנית, זו אמרה לה להפחית מזונות שמכילים יוד וכעבור כמה חודשים, ב- US חוזר אותם ממצאים נעלמו לה. האם ידוע שזה באמת גורם ישירות לשינוי בבלוטות או שזה מקרי לחלוטין?

טל שלום, מהתיאור שלך אני מניחה שמדובר על ממצאים בבלוטת התריס, אשר נפוצים על רקע שונה. יש מצבים שחלקם דווקא על רקע חסר ביוד, ומאידך בסוג אחר של האבחנות אכן דווקא יש להימנע מעודף יוד. לכן לא בהכרח מה שהיה נכון במקרה של הידידה שלך נכון למקרה שלך. אני ממליצה לברר עם האנדוקרינולוג המטפל, או דיאטנית שעוסקת בתחום מה נכון למקרה שלך. ובכול מצב להישאר במעקב ולדעת שהטיפול בבלוטת התריס גם במקרה של חלילה גידול מאוד מוצלח והסיכון נמוך. הרבה בריאות.

מנהלי פורום תזונה קלינית