מס' שאלות בנוגע לתפריט שלי.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/01/2015 | 20:17 | מאת: רועי

שלום, שמי רועי, בן 25. גובה: 1.72 משקל: 117.2 אני התחלתי לפני כשבוע דיאטה בהכוונת סדנא לירידה במשקל בקופה שלי. ממש נכנסתי לזה חזק אבל ישנן מספר בעיות. התפריט שלי מאוד מוגבל (מסיבותי שלי), וכולל מעט מאוד ארוחות מבושלות. כל יום אני אוכל בערך את אותו הדבר בכל ארוחה: 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה ושיפון/ 4 פרכיות תירס כף חומוס פסטרה/טונה 1 גזר שלם לא מקולף 1 מלפפון שלם לא מקולף ככה בוקר צהריים ערב. * איזה פרי או חטיף בריאות בין הארוחות (תפריט של כל 3-4 שעות אוכלים) לאחר מעקב שלי אני שם לב שאני מגיע ל1400 קלוריות ביום 1500 גג. הבנתי שאני אמור לאכול בסביבות ה2300 ביום. האם ישנה בעיה עם התפריט שלי? ובנוסף, האם ישנה בעיה עם כמות הקלוריות שאני אוכל? אני אמור להוסיף עוד כמה דברים בשביל להעלות אותם? אני מתכוון גם להוסיף 3 פעמים בשבוע הליכות של 20 דק' האם זה ישנה משהו?

רועי שלום, בתהליך נכון של ירידה במשקל, יותר טוב מבחינת התגובה של הגוף לרדת בהדרגה. ירידה חריפה מכניסה את מערכת ההישרדות של הגוף למגננה, כמו גם יתכן איבוד רב יותר של משקל גוף רזה (שריר ואיברים חיוניים. כל זה עלול להוביל להפחתה בחילוף החומרים הבסיסי, וחבל, כי התוצאות של זה לטווח הארוך פחות טובות. גם נכון וטוב שכחלק מהתהליך תפתח הרגלי אכילה בריאים ומגוונים, תהנה מהאוכל בלי להפריז ועוד תהליכים חשובים. אם נכנסת כבר למסגרת, פנה אליהם לגבי הסוגיות הללו כדי לקבל סיוע. בהצלחה בתהליך. סבלנות והתמדה ושינוי הרגלים הם המפתח.

מנהלי פורום תזונה קלינית