סויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/01/2015 | 11:33 | מאת: יוסי

בן 65. פעילות גופנית ,כמה פעמים בשבוע מומלץ להוסיף לתפריט חלבון סויה תודה יוסף

שלום יוסף, לא ציינת מה הרקע לשאלתך (האם שיקולי צמחונות/טבעונות, גיוון או העדפת טעם) ולכן אענה בכלליות לא נמצאו יתרונות קליניים משמעותיים מבחינה בריאות לצריכת חלבון סויה אולם כאשר צורכים מזונות מבוססי סויה (טופו, אדממה וכד' ) במקום חלבונים מן החי יש יתרון בריאותי הנובע לאו דווקא מהחלפת החלבון עצמו אלא בגלל הנלווים לו, שומן בלתי רווי וסיבים תזונתיים בדר"כ (בסויה) בנוסף, ייתכן והפיטואסטרוגנים הנמצאים בסויה תורמים להפחתת הסיכון לסרטן הערמונית לא ידוע לי על המלצה כמותית לצריכת חלבון סויה. חשוב לזכור להעדיף מזונות לא/פחות מעובדים (פולי סויה לעומת שניצל סויה) וכן לגוון מקורות תזונתיים (וישנם מקורות חלבון צמחיים נוספים, ובשפע) רק בריאות, שירה

מנהלי פורום תזונה קלינית