צריכת דגים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/01/2015 | 01:22 | מאת: מייק

שלום רב אני צורך כ 100 גרם טונה במים 3 פעמים בשבוע בארוחת הערב בימי א', ג', ה'...(מלווה בסלט,לחם חיטה מלאה וטחינה) האם ניתן לשלב בארוחת צהריים בימים ב' ו ד' סרדין טרי צרוב במעט שמן זית על טפלון ? או שזה כבר כמות גדולה מידי של דגים בשבוע ? אם הבנתי נכון נושא המתכות הכבדות פחות רלוונטי לשימורי טונה במים...? (אני מנסה פשוט לשלב תזונה שמכילה מקסימום B12 ומינימום כולסטרול, לכן גם משולבות הרבה קטניות, שמן זית ואגוזי מלך בתפריט השבועי). תודה רבה מראש

מייק שלום, בהתייחס למקורות B12 טובים בדגים, סלמון ומקרל עשירים בהרבה מטונה וסרדין. לגבי כמות דגים שבועית, אין לי דעה מקצועית מוסמכת לגבי מתכות כבדות. בעקרון ככל שהדג קטן יותר,כך נצטברים בגופו פחות רעלים. לכן סרדינים יכילו פחות רעלים מטונה. מניחה שתלוי גם היכן גודלו. אולי אפשר למצוא מידע על כך באתרים מתאימים.

מנהלי פורום תזונה קלינית