ייעוץ בנושא שילוב בתפריט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/12/2014 | 16:50 | מאת: אריאל

שלום, אני בן 21 בגובה 1.70 ושוקל 60 קילו, במשך השנים האחרונות אני מאוד שומר על המשקל שלי (שקלתי 78 והחלטתי להציב לעצמי מטרה לרזות),אני אוכל מסודר מאוד לפי תפריט שדיאטנית הביאה לי לפני מספר שנים. התפריט כולל: כוס קורנפלקס מעדן כוס קטנה(כמו של קפה שחור) ממולאת בצימוקים וחמוציות 3 כריכי לחם קל(לאורך כל היום)עם דבש\חביתה\טונה\גבינה\ריבה מעדן נוסף או חטיף אנרגיה(המרתי את זה במקום כריך, לפי הדיאטנית אני יכול 4 כריכים ביום). ארוחה מבושלת 1 ביום שזה בשר\עוף\פסטרמה עם קוסקוס\פתיתים\אורז\גריסים\פסטה\בולונז' עם מספר חתיכות תפו''ח אפוי. ממתק 1 ביום (בדרך כלל לא עובר את ה150 ק'). וזהו. השאלות שלי הן: זה בסדר שאני אוכל כוס חמוציות\צימוקים כל יום?(שמעתי שזה משמין?) בשבועיים האחרונים אני מוסיף כל יום כמה חתיכות קטנות של תפוחי אדמה אפויים לארוחה המבושלת(שהיא כמעט באופן קבוע מלבד הסופ''ש קוסקוס עם חתיכות עוף\פסטרמה)לוותר על החתיכות תפוחי אדמה האלה כל יום?? כי הבנתי שזה יכול להשמין. שאלה אחרונה: אני אוכל בסופ''ש כדור גלידה 1 ביום שישי ו1 בשבת זה בסדר? תודה

אריאל שלום, אני מעריכה את המשמעת העצמית שלך, אבל מאמינה גם שלא נכון לחיות כל החיים במגבלות מוכתבות. בנוסף, כתבת הרבה על תפריט ופריט כזה או אחר, אך לא התייחסת כלל לפעיילות גופנית. האם אינך עושה? אם תקפיד לבצע פעילות גופנית סדירה, זה גם יתרום לבריאות וגם תוכל לאכול בצורה יותר גמישה ומגוונת. לשאלתך אם משמין - אם אתה שומר על משקל יציב, הכול כנראה בסדר. שוב אני בעד תפריט מגוון שלא יווצרו ממנו חסרים לאורך זמן, בשילוב עם פעילות גופנית סדירה. כדאי גם אולי להיפגש עם דיאטנית לבדיקה איך מנגנון רעב-שובע שלך, כדי שיהיה לך אמון היכולתך לווסת את האכילה ללא הצמדות לתפריט.

24/12/2014 | 21:33 | מאת: אריאל

אני לא עושה כלל פעילות גופנית מלבד 2 טיולים עם הכלב ביום, והולך יחסית הרבה בצבא.

מנהלי פורום תזונה קלינית