אלרגיה לחלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/12/2014 | 19:55 | מאת: סיון

שלום בני בן שלושה חודשים בגיל חודשיים החל להגיב למטרה הרגיל בשלושים והקאות רופאת המשפחה קבעה כי מדובר באלרגיה לחלב הפנתה לגסטרו ורשמה נוטרמיגן. הילד סירב לאכול את התמל המפורק ניסיתי גם נוטרילון פפטי ג'וניור ולא הצליח נתתי נוטרילון סויה והילד נעשה שלוו אוכל יפה ומעלה במשקל נהדר. לאחר השיחה עם ה גסטרואונטרולוג החלטתי לנסות לתת את הפפטי ג'וניור עם סוכר ענבים הילד אכל יפה אך שעתיים אחר כך הקיא ומאז מסרב לאכול ונראה כי ממש סובל מבחילה יכול להיות שהוא אלרגי לתמל המפורק או שזו תגובה לסוכר ענבים אני ממש מבולבלת .

סיון שלום! ככלל אין אלרגיה לסוכר ענבים. הייתי מסירה את האפשרות הזו. אפשר להעלות סימן שאלה לגבי אופן השימוש - אולי יותר מידי סוכר? לגבי אלרגיה לפפטידים (החלבון המפורק שבפפטי ג'וניור) - זה ייתכן אך אינו נפוץ. במצב כזה סביר שתהיה גם אלרגיה לסויה. האם התגובה (ההקאה) הייתה דומה להקאות שחווה בתגובה לחלבון חלב? צריך לחזור לגסטרו לייעוץ. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית