רגישות לגלוטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/12/2014 | 19:53 | מאת: אפרת

יש לי רגישות לגלוטן אבל זה לא ממש צליאק. התשובה שקיבלתי שאני על גבול הצליאק, רציתי לדעת מזה אומר מבחינת תזונה, והאם שמרים קשורים לרגישות

אפרת שלום! התשובה ניתנה ע"י שלומי איצקוביץ'. רצוי לקבל אבחנה רפואית ברורה - האם רגישות לגלוטן? כי אז התזונה זהה לצליאק. האם רגישות לחיטה? כי אז ההמנעות צריכה להיות מחיטה בלבד. לשמרים אין קשר לרגישות. לאחר שתקבלי אבחנה, מומלץ לפנות לדיאטנית מומחית למחלות גסטרו. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית