שתיית תה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/12/2014 | 14:09 | מאת: אמא לתינוקת 14 חודשים

שלום אני רוצה לגמול את בתי משתיית תמ"ל לפני השינה ובמהלך הלילה - מחשש לנזק לשיניים. אני רוצה להחליף לה את התמ"ל במשהו חמים וטעים אחר, אבל כמובן בלי סוכר. ראיתי שיש תה חדש של ויסוצקי לילדים - האם מישהי יודעת מה יש בו? כמו כן, הילדה שלי ניזונה מתזונה צמחונית חשבתי לתת לה תה סרפד כי הוא אמור להגביר את ספיגת הברזל - האם הוא מותר לתינוקות? איזה תה בלי סוכר ניתן לתת לתינוקת בגילה (שנה וחודשיים) האם מותר לשים לה במיים לואיזה/נענע/מרווה? תודה מראש~

שלום לך! ראשית והכי חשוב - נראה לי חיוני שתקבלי ייעוץ והכוונה מסודרים בנוגע לצמחונות של בתך ומהם המזונות והמשקאות החיוניים לאספקת כל רכיבי התזונה עבורה. חפשי דיאטנית ילדים עם התמחות בצמחונות. למרות שאיני מומחית בנושא, אתרום את דעתי בנוגע לשאלותייך: אם את חוששת לבריאות השיניים, רצוי להשאר עם התמ"ל אך להחליף מבקבוק לכוס. בגיל הזה אין צורך בשתייה חמה לילית מכל סוג שהוא, מקס' מים. נראה לי חשוב להמשיך עם התמ"ל כמקור תזונתי טוב. אהבתי את הרעיון של תה ללא סוכר, בהחלט בניית הרגלים טובים לחיים. יחד עם זאת, אני לא בטוחה בדיוק איזה סוגי תה מתאימים לגילה של בתך. מניחה שאלו של ויסוצקי בטוחים לשימוש. אני לא משוכנעת עד כמה סרפד מגביר ספיגת ברזל. כעיקרון, גם אם יש בו תכולת ברזל גבוהה, הספיגה עצמה אינה איכותית. אם יש לך חשש למשק הברזל, אולי רצוי להמשיך לתת תוסף. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית