פחמימות סוכרים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/12/2014 | 11:36 | מאת: ירון

כאשר כתוב בקורנפלקס תלמה אלופים 80 גרם פחמימות ב 100 גרם מה זה אומר כמה סוכר יש כאן ? ב 3 שורות מטה רשום סוכרים 7 גרם ל 100 גרם האם זה כמות הסוכר שיש ב 80 גרם פחמימות או שאין קשר וזה בנוסף ? אשמח להסבר ברצוני להבין איזה פחמימות לתת לילד ולהוריד סוכרים.

ירון שלום! קורנפלקס בבסיסו מזון פחמימתי מורכב, עיקר הקלוריות באות ממקור זה. פחמימה מורכבת היא שרשרת ארוכה של סוכרים, מתפרקת לאט, נספגת לדם לאט ומעלה את רמת הגלוקוז בדם בקצב איטי. סוכר פשוט, אינו דורש פירוק, נספג לדם במהירות ומעלה את רמת הגלוקוז בדם במהירות. אז ב - 100 גר' קורנפלקס, סך כל הפחמימות 80 גר', מתוכם 73 מורכבות ו - 7 פשוטות. נתרגם זאת לכמה כפיות סוכר יש במנה סטנדרטית של 30 גר' קורנפלקס - פחות מחצי כפית. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית