מי טוניק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/12/2014 | 21:10 | מאת: דליה

שלום, אומרים שמי טוניק עוזר במקרים של כיווץ שרירים האם אפשר לשתות את המשקה הזה ללא הגבלה,יש למשקה זה גם חסרונות? מודה לכם מראש לתשובה דליה

שלום דליה, אכן יש עדויות שמי טוניק עוזרים, ככל הנראה המינון הנמוך של כינין שיש בהם (חומר שמאושר כתרופה למלריה במינון גבוה). העניין הוא שבמינון התרופתי (200-300מ"ג) הכינין אינו נטול תופעות לוואי, ביניהן כאבי ראש, בחילות, ערפול ראיה, פריחה, טנטון באוזניים, ובמקרה קיצון דימומים מסכני חיים. במי טוניק יש בכוס אחת 20 מ"ג לערך. כוס יחידה בהחלט אמורה להספיק למניעת התכווצויות השרירים בלילה. למי שמודאג - מגנזיום אצל רבים עושה אותה פעולה של מניעת התכווצויות השרירים בלילה, ואין בו סיכון, למעט שלשולים במינון גבוה (ואז אפשר לקחת חצי כמות). מגנזיום תורם גם להפחתת יתר-לחץ-דם.

מנהלי פורום תזונה קלינית