אבקת קקאו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/12/2014 | 09:46 | מאת: רינה

שלום, ועוד שאלה בהמשך לנושא של אבקת קקאו האם היא גורמת לעצירות?ואם כן באיזה כמות של שתיית אבקת קקאו? תודה לתשובה רינה

רינה שלום, יש אנשים המדווחים על עצירות בגלל קקאו. האם אכן זה המצב, או שזה לתחושתם קשור לקקאו לא ניתן לדעת, היות ואין מחקר בנושא. האמת זה אפילו מפתיע, היות ובקקאו יש כמות מגנזיום גדולה, אשר דווקא משמש כגורם מזרז יציאות בתכשירים משלשלים. לגבי כמות, כמו כל משקה (קפה למשל), בגבולות הסביר. אם ממותק בוודאי לא יותר מפעמיים ביום.

מנהלי פורום תזונה קלינית