לתשובתך אודה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/11/2014 | 09:41 | מאת: זואי

שלום. מה דעתך על נטילת תוספי תזונה כדוגמ. Herbal deto complex של סולגר, לחיזוק/ניקוי הכבד לאדם הסובל מכבד שומני ומPSC? קומפלקס צמחים תקניים ייעודי Herbal Detox - פורמולה ייעודית מתקדמת, המסייעת בטיהור הגוף, בשמירה על תפקודי כבד תקינים ובהגנה על הכבד מפני נזקים ומחלות. הפורמולה מכילה צמחים בעלי יכולת מוכחת בהגנה על הכבד מפני נזקים ובטיפול בהצטברות שומנים בו. הקומפלקס מכיל צמחי מרפא המגבירים ייצור מרה ותומכים במטבוליזם של השומנים בכבד, ובהם: גדילן מצוי, שן ארי, כורכום, סכיסנדרה וצמחים נוספים הידועים ביכולת ניקוי הכבד וטיהורו, וכן פוספטידיל-כולין, המסייע בשיקום ממברנות תאי הכבד שניזוקו. הנחיות: 1–3 כמוסות ביום, עם הארוחות. יש גם לSuperHerb כדורים של Tox-Rid: A designated formula that supports processes of cleansing and pu- rifying the liver from fats, toxic substances, medications, alcohol and heavy metals. The main role of the liver is to dispose of various toxics in the body. An intensive exposure to toxins and inadequate digestion processes damage the liver functionality and interfere with waste dis- posal processes, influencing the body's tendency to develop various diseases. Tox Rid contains herb extracts, anti – oxidants and unique ingredients which help improve liver functionality, dissolve fats and purify toxics of the body ברור לי שהמוצרים לא עברו ניסויים קלינים ולא מדובר על תרופות. ולכן אני לא מצפה ממך שתבטיחי לי שזה יועיל. מה שרציתי לשאול אותך הוא האם את חושבת שזה עלול דווקא להזיק? כנל לגבי שתיית מיץ תפוחים או מיץ סלק פעם ביום. או מיץ לימון+שמן זית כל בוקר על קיבה ריקה אנא, דעתך חשובה לי מאד!

זואי שלום, שאלה ארוכה ומורכבת :-) מיכל קנול דיאטנית מרפאת כבד וממלאת מקום ראש צוות דיאטניות פנימיות אצלינו במחלקה בודקת את הנושא בספרות, שכן יש בכל דבר חומרים רבים שיש להם השפעה אפשרית והתשובה אינה פשוטה. אני ממליצה בחום שאם מישהו כבר סובל מכבד שומני, ויש בזה סיכון להתדרדרות, חשוב להגיע למרפאת כבד טובה עם רופא ודיאטנית מומחית בנושא לליווי. בינתיים אני מעבירה ממיכל כמה תשובות לגבי המזונות עליהם שאלת בהקשר של כבד שומני- אין תרופה פרט לירידה במשקל והפחתה של סוכרים פשוטים לדוגמא: מיצי פירות שעשירים בעיקר בפרוקטוז שהוא סוג סוכר מאוד בעייתי מבחינת מטבוליזם השומן בכבד . ועל כן מיץ התפוחים אינו מתאים במקרה זה וגם מיץ הסלק שנחשב לעשיר בסוכרים באופן יחסי. עדיפות לצריכת פירות בשלמותם ומומלץ לא לצרוך מעל 2 מנות פרי ליום במצב של כבד שומני. מים עם לימון ושמן זית - לא מזיק אך אין שום תועלת רפואית רלוונטית לתחלואה הכבדית בברכה, מיכל וגילה.

מנהלי פורום תזונה קלינית