ספירולינה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/11/2014 | 09:44 | מאת: nn

שלום מה את יכולה לומר על הספירולינה? האם מותר לקחת על דעת עצמי? האם יכול להזיק? האם יש תופעות לוואי? למה מיועד בעיקר? ומה הכמות היומית המומלצת? תודה

שלום, מה שאני יכולה לומר על ספירולינה הוא שבראש ובראשונה צריך לחשוב לאיזו מטרה מיועדת הצריכה. זאת משום שפעמים רבות אנו נוטים להתלהב מהבטחות וכותרות ולא מטפלים בבעיה הבסיסית. למשל, אדם שסובל מעייפות ומרגיש מותש לוקח תוסף שיבטיח העלאת אנרגיות, כשבעצם המקור הוא מתח נפשי ויש לטפל בו. לספירולינה ערך תזונתי גבוה אך נקשרים לה הרבה "כתרים" והבטחות אשר ניתן לראות בפרסומי המוצר, כאשר כתרים אלה אינם מגובים במחקר מדעי מספק. בנוסף, יש לקחת בחשבון שהמוצר עובר גלגולים רבים עד שמגיע לצורת אבקה/כדור/סירופ ולכן מתרחק מאוד מהמקור ולצרכן לא נותר אלא להאמין להבטחות על האריזה, כיוון שאין בדיקה לאמינות ההצהרה. לגופו של עניין. כיום אין מספיק ראיות מחקריות לגבי שימוש בספירולינה או המלצות למצבי מחלה מסוימים. לכן, מותר לקחת על דעת עצמך אך יש לקחת בחשבון את הנאמר (מרופא מומחה לא יתקבל ככה"נ מרשם ואין המלצות רשמיות של משרד הבריאות בנושא. ייתכן וברפואה האלטרנטיבית התוסף יומלץ אך כאן הפורום הינו תזונה קלינית בלבד). לא ידוע לי על תופעות לוואי מצריכת ספירולניה אך יש לשים לב כי ישנו חשש לזיהומים משניים וסכנה של רעילות ממתכות כבדות. בנוסף יש לשים לב לתכולה הגבוהה של ויטמין K כל שמי שמקבל טיפול במדללי דם צריך לגשת לרופא להתאמת מינון תרופתי. חשוב לציין בנוסף כי ספירולינה אינה מקור לB12 (יש בה נגזרת לא פעילה של הויטמין) לגבי מינון- יצרנים שונים מציינים מינונים שונים בהתאם גם לצורת הצריכה, אך שוב, כיוון שאין המלצות רשמיות בעניין, איני יכולה לספק תשובה מספקת בנושא רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית