חומוס קלוי ללא מלח

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/11/2014 | 07:33 | מאת: שיר

האם אכילה של חומוס קלוי ללא מלח ונראה לי שגם ללא שמן יש לה ערך תזונתי כמו גרגרי חומוס מבושל במיים.??או שהנל לא מומלץ ונחשב חומוס מזון מעובד?

שלום שיר, תשובה של שירה גולדברג בעלת ניסיון אישי רב בתחום אכילה טבעית ובריאה: לפי נתוני הUSDA (מחלקת החקלאות של ארה"ב) בחומוס קלוי יש כמחצית הקלוריות מחומוס יבש: 164 קל' ל100 גר' וכ9 גר' חלבון. לא רע בתור נשנוש, אך אולי לא מומלץ באופן קבוע בשל נטייה להגזים בנשנשת (מה זה כבר 100 גר'...). בנוסף, אם עבר רק קלייה לא מחשיבה כמזון מעובד או לא מומלץ באופן גורף מצרפת קישור לאתר המדובר http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/4771?fg=&man=&lfacet=&format=&count=&max=25&offset=&sort=&qlookup=CHICKPEAS

מנהלי פורום תזונה קלינית