אספרסו לקינוח

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/11/2014 | 14:09 | מאת: רחלי

שלום, האם אספרסו מתאים כקינוח לארוחה עיקרית (בשרית/דגית)? ואם לאו - מה מתאים יותר למטרה זו? בברכה, רחלי

רחלי שלום, כאשר את שואלת האם אספרסו מתאים כקינוח, אולי את מתייחסת לכך שהמלצתי לאנשים לא לאכול קינוח בסיום ארוחה גדולה, כי זה לא נחוץ ויכול להעלות רמות סוכר ואינסולין בדם ולעודד אגירת שומן מיותר. המלצתי גם להעדיף משהו טעים ומתוק ששעתיים -שלוש אחרי כארוחת ביניים אם מתחשק. אספרסו - אם הוא ממותק בסוכר שוב מחזיר לסוגיית האינסולין, אם כי יכיל לרוב פחות אנרגיה מקינוח אחר. מאידך הוא מכיל קפאין שיש אנשים שמעודד אצלם צרבת בסיום ארוחה כבדה. אז שוב, אנחנו כולנו רגילים לקינוח, אבל האם נכון, לא בהכרח.

מנהלי פורום תזונה קלינית