עשב חיטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/11/2014 | 13:45 | מאת: חנה

האם כדי להנות מהיתרונות הבריאותים של העשב חיטה יש לסחוט אותו או שאפשר לבשלו או לאכול בסלט כמו כל עלה אחר. אם אקצוץ ואוסיף לסלט- אהנה מהיתרונות הבריאותיים? יש טעם? ושמעתי שזה עלול לגרום לסתימת מעיים האם זה נכון?

המלצתה של שירה גולדברג – דיאטנית בעלת גישת אכילה צמחוני – טבעוני מהמחלקה לתזונה קלינית ברמב"ם. שירה עצמה אינה משתמשת במיץ עשב חיטה, או "סופר –פודס" אחרים מסוג זה. היא מעדיפה אוכל רגיל ופשוט ונגיש. לקביעתה, אין ספק שיש לעשב חיטה ערך תזונתי מאוד גבוה (כמו הרבה מיצים מעשב ירוק כלשהו כמו פטרוזיליה למשל) אבל הוא מר מאוד, ולא כולם מצליחים לשתות אותו באופן קבוע (למרות שאפשר גם לשלב עם מיץ נוסף) לדעתה מרב הערך התזונתי יופק מהסחיטה שלו ומיצוי הנוזל בגלל שתכולת הסיבים מאוד גדולה ואי אפשר לאכול את אותה כמות החומר הממוצה אם לועסים, זה ייצא כמות בלתי אפשרית ללעיסה וכנראה יותר מידי סיבים, ולכן באמת יש הממליצים לא לאכול מחשש לחסימת מעיים. היא אינה סבורה שיש בעיה אם תוסיפי בסלט אבל כמות גדולה זה לא יכול להיות. בדומה לתיבול עם פטרוזיליה או כוסברה. לגבי הטעם - מניחה שלא כל כך גרוע אלא טעם "ירוק" שכזה

מנהלי פורום תזונה קלינית