קומפוט, פרי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/11/2014 | 22:56 | מאת: אלי

ד.נ. האם יש סיבה טובה, על בסיס מחקרי רציני, להימנע מקינוח ארוחה עיקרית בפרי או בקומפוט (חבושים, לדוגמה), בהנחה שהארוחה מאוזנת ומגוונת? אלי

בסוף ארוחה אם חייבים קינוח, אז פרי הינו הבחירה המועדפת. בעיקרון, אם אפשר ללא קינוח - עדיף, ואז לאכול את המתוק שעתיים אחרי כארוחת ביניים. מדוע? בסיום ארוחה יש כמויות גבוהות ממילא של רכיבים תזונתיים שנאכלו וישמשו את הגוף. הוספת קינוח מתוק רק תקפיץ את ערכי האינסולין בדם, תזרז אגירת שומן ורעב חוזר. לכן מיותרת. עדיף לאכול משהו טעים שעתיים או יותר אחרי הארוחה כאמור. מי שחייב בכל זאת מייד בסיום הארוחה - אז עדיף פרי. קומפוט פחות, כי שוב, זו מנה עשירה בסוכרים.

מנהלי פורום תזונה קלינית