דיאטת חלבונים ללא הגבלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/11/2014 | 15:22 | מאת: דוד

הייתי אצל דיאטנית והיא הציעה לי דיאטת חלבונים ללא הגבלה בכמות האוכל. האפשרויות שלי הם:פסטרמה,עוף\הודו,2 פירות ביום,כל סוגי הגבינות עד 5%,טחינה,ביצים,יוגורוט 0%,אגוזים ושקדים,2 פרוסות לחם. זה נראה לי קצת תמוהה לאכול כפי יכולתך מבלי לעלות במשקל כי יש הרבה מאכלים רשימה שדיי משמינים רציתי לקבל את חוות דעתכם לגבי הדיאטה הזו,ומה הצפי הורדה בשבוע? והאם יש סיכונים משמעותיים בקשר לדיאטה הזו?

שלום דוד, היית אצל דיאטנית קלינית עם רישיון משרד הבריאות? אולי המסר לא היה ברור? אולי היא דברה על עקרונות אכילה ובכוונה לא נתנה תפריט מגביל, שזו גישה מקובלת כיום. לעצם העניין, יש 2 פירות ליום, ויש לחם, שהם פחמימות. יתר המזון שאתה מזכיר באמת מבוסס על חלבונים ושומנים. אז אם אין יותר פחמימות בתפריט אולי הכיוון הוא דיאטה שבסגנון אטקינסון. יש אפשקט מדכא תיאבון עקב ירידת רמות אינסולין, ולכן ההגבלה תקרה צעמצמה. אבל היא דורשת מעקב צמוד. לגבי המצב בגוף - עודף חלבונים גדול אינו נחוץ ומתפרק לאנרגיה תוך העמסת עבודה על הכליה לפינוי פסולת. מומלץ לשתות הרבה. לכליה יש טווח בטחון מאוד גדול, שהרי ניתן לחיות עם כליה אחת, אז אם הכליות תקינות, אין סיכון לכאורה. לא יכולה לומר כלום בוודאות, כי אין לי בדיקות שלך. וצפי ירידה זו גם שאלה לא רלבנטית בהעדר נתונים אישיים. המלצתי: מצא לך דיאטן או דיאטנית מקצועיים וטובים (יש רבים כאלה בכל קופות החולים) והם יתנו לך את כל הליווי והתמיכה הנחוצים. בהצלחה.

מנהלי פורום תזונה קלינית