קטניות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/11/2014 | 00:12 | מאת: תמר

שלום רב, ידוע לי ששילוב של קטניה ודגן מלא הופך לחלבון. האם רק דגן מלא? כלומר אם אני מכינה מג'דרה מעדשים עם אורז רגיל או בורגול זה גם נחשב לחלבון? תודה.

חלבון מלא, הינו חלבון איכותי, מה שנקרא "בעל ערך ביולוגי גבוה", אשר בגוף משמש בצורה יעילה לבניה היות ויש בו את כול חומצות האמינו (אבני הבניין) החיוניות. אפשר לקבל אותו מהחי (ביצה, בשר, דגים, מוצרי חלב), או מ"השלמת חלבון" כאשר משלבים כמה מזונות חסרים אשר ביחד מספקים את כל חומצות האמינו החיוניות ברמות מתאימות. המרכיב החלבוני של הדגן והקטניה נמצא לא בקליפות (שנוכחותן קובעת אם הדגן מלא), אלה במוצר עצמו. כך שגם מג'דרה למשל עם עדשים ואורז לבן תיתן השלמת חלבון טובה.

מנהלי פורום תזונה קלינית