ערך תזונתי בירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/11/2014 | 00:09 | מאת: יעל

שלום רב, שמעתי שבחצילים ופטריות אין ערך תזונתי כלל. האם זה נכון? ושאלה נוספת: האם סלק נחשב פחממה? ומה עדיף טרי או מבושל? תודה.

יעל שלום, בחצילים ופטריות יש יחסית מעט קלוריות. אבל אותו דבר אפשר לומר על מללפון וחסה ואחרים :-) לכל ירק יש פיטוכימיקלים שחלקם מוכרים יותר וחלקם פחות, ובוודאי שיש סיבים תזונתיים שיש בהם תרומה ברריאותית. לגבי סלק הוא מכיל יחסית באמת כמות קלוריות חריגה וגבוהה לעומת מרבית הירקות, סביבות 45 למאה גרם, כמעט כמו פרי. לגבי מבושל או טרי, הסלק יחסית קשה ולכן מתאים לו בישול. יאבד בעיקר ויטמין C, ואם מכינים במרק, אז הדברים שיצאו למים ישארו שם.

מנהלי פורום תזונה קלינית