סוכרים בשוקולד מריר 85%

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/11/2014 | 21:53 | מאת: איציק

היי אני אוכל לאחרונה כמות רבה יחסית של שוקולד מריר מעולה - בין 70 ל 85 אחוז מוצרי קקאו. יוצא שאני אוכל חבילה של 100 גרם בשבוע. בגב האריזה מצויין שיש 30 גרם סוכרים ל 100 גרם. כמה זה נחשב ללא בריא? מה נחשב לכמות סבירה של סוכרים לאריזה של 100 גרם?. תודה רבה!

משיבה מיכל רונזברג, איציק שלום, 100 גרם שוקולד מריר בשבוע לא נשמע נורא (זה בממוצע שורה ביום) אבל כמובן שזה תלוי בגיל, במשקל ובכמות הפ"ג שאתה עושה - נתונים שאין לנו. אין לי הגדרה ל"כמות סבירה" של סוכרים בעקרון - עדיף להמעיט לגבי מקור - כמובן עדיף שוקולד מריר איכותי שיש בו גם חומרים טובים לבריאות, על-םפני מיץ ממותק לדוגמה. לגבי השוקולד- כמובן שמריר איכותי עדיף על שוקולד חלב בברכה, מיכל.

מנהלי פורום תזונה קלינית