מס שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/11/2014 | 22:44 | מאת: v

שלום אני בדרך לטבעונות ובכלל וכבר הרבה זמן דוגלת באכילת מזון טרי, טבעי, בריא, מהצומח, ולא אוכלת כבר תקופה ארוכה כל מזון מעובד, מתועש, שאינו טבעי , משומר, ממולח וכד.... התזונה שלי אינה טבעית עדין ב 100 אחוז (אפשר לומר כן ש 95 אחוז) כאשר יש דבר אחד שהייתי רוצה מאוד לשנות והייתי שמחה להמלצה שלך /לרעיונות : בבוקר אני שותה נס קפה ללא חלב וללא סוכר . בנוסף, אני נוהגת להקפיא את השוקולד למריחה כדי שיהפוך למוצק ואז עם הכפית החמה מהנס טועמת מהשוקולד (יוצא כמות מזערית) ןלוגמת מהנס קפה - נשמע מוזר אבל אני נהנת מזה :) שאלתי היא: 1- מה יכול להיות תחליף בריא וטבעי לנס הקפה המתועש? האם אבקת חרוב יש בה קופאין ויכולה להיות תחליף לנס? או בכלל- האם אבקת חרוב נחשב למזון טבעי ובריא? 2- איזה קקאו הכי ממליצה לי לקנות? של איזו חברה? כי בסופר יש הרבה סוגים, יקרים יוצר ויקרים פחות, אורגני, וכד... ואני לא יודעת במה לבחור. 3- אני מעונינת לקנות אבקת קקאו טבעית במאה אחוז- האם את מכירה חברה שמייצרת כזה ומה את ממליצה לקנות? 4- מה יכול להיות תחליף לממרח השוקולד? האם ממרח חרובים יכול להיות תחליף? האם זה מזון בריאות? חיפשתי בעדן טבע מרקט ממרח חרובים וי ששם הרבה סוגים שאני לא יודעת במה לבחור, מה בריא יותר ומה פחות ואם בכלל בריא. בבקשה תענו לי על כל שאלה בנפרד. תודה מ ראש

שלום. התשובות לכל השאלות כפי שביקשת:- התקבלו משירה גולדברג דיאטנית במחלקה לתזונה קלינית ברמב"ם שמבינה בצמחונות וטבעונות. 1- תחליף בריא וטבעי לקפה קשה למצוא, והכוונה לתחליף "אמיתי", מבחינת טעם והשפעות כי תחליפי קפה טבעיים יש לרב, כגון צ'יקוריה או משקה שעורה, אך הטעם לא ממש מתקרב לקפה ועדיין יש לזכור כי הם עברו תהליך עיבוד כלשהו. אפשר להשתמש גם באבקת חרובים כתחליף לקפה. משערת שזה יכול לתת תחושת מראה דומה אך הטעם רחוק..באבקת חרובים אמיתית (=אבקת חרובים בלבד) לא אמור להיות קפאין, ויש ערך תזונתי הדומה לחרוב, המכיל בעיקר הרבה פחמימות וכמות יפה של סידן (אך בהתחשב בכמות המועטה ששמים בכוס הדבר די זניח). 3+2-איני יכולה להמליץ על חברות מסוימות. כמוך, אני מעדיפה תמיד את המוצר המעובד פחות ולכן יש להסתכל על רשימת הרכיבים. ככל שהיא קצרה יותר, כך המוצר מעובד פחות 4-לצערי ממרח חרובים בדרך מכיל כמות נכבדת של סוכר (מסוגים שונים, גם אם הוא "אורגני" או בא בצורה של סירופ תירס) ושמן, ולרוב הדבר היחיד שדומה לחרובים זהו אבקת חרובים שנמצאת בסוף הרשימת רכיבים (משמע, אין הרבה ממנה...). אין רע (ולהפך) בשוקולד מריר איכותי (מעל 65% מוצקי קקאו), וישנם מותגים רבים של שוקולד איכותי. בכמות שאת אוכלת זה לא נראה לי רע בכלל. בכלל, ייתכן וה95% שלך יהיה קל ואפשרי יותר (ומהנה יותר) מאשר לנסות תזונה טבעית ב100%, שאמנם אפשרית אך קצת קשה (לפעמים, לחלקנו) ליישום. בהצלחה, שירה

מנהלי פורום תזונה קלינית