נקוי גוף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/11/2014 | 19:08 | מאת: יעל

הומלץ לי ע"י מישהו לעשות 3 ימים בהם אוכלים רק פירות. נאמר לי שזה מעיין נקוי גוף. מה דעתכן? האם מומלץ? יכול לגרום נזק? תודה.

אני לא באמת יודעת מהו ניקוי גוף. את הרעלים מהמזון הכבד מפנה, והחלק שבכל זאת עובר לדם, הכליה מפנה. אין מחקרים שמראים שמזון מסויים משפר את מצב הכבד כאשר הוא בריא. כן ידוע שכדאי לגוון את מקורות המזון כדי לא להעמיס על הכבד הרבה רעלים (אפילו הם טבעיים ומהמזון) מאותו מקור כל הזמן. ידוע שמאוד לא מומלץ ךאכול מזון עם עובש שיכול מאוד להזיק לכבד. גם ידוע שרעלים מתרופות - הרבה יותר מזיקים לכבד ולכליה מאשר מזון לסוגיו (אפילו דברים לכאורה תמימים כמו אקמול). לגבי תפריט של פירות בלבד. אולי המחשבה מאחורי זה הינה שהם יותר קלים לעיכול מאשר חלבונים מהחי ושומנים, ואני מניחה שזו יכולה להיחשב "מנוחה" למערכת העיכול, ובגלל ריבוי הסיבים אולי אפילו תהיינה יציאות מרובות וזה יתן תחושה של שיחרור. גם מזון יותר בסיסי לזרם הדם, אולי שוב, תחושה אחרת. לא יודעת לומר שיש על זה מחקרים מסודרים, לא בדקתי. מתי זה לא מומלץ? אם יש סוכרת למשל, או רמות גבוהות של טריגליצרידים בדם, הרי שזה ממש לא מומלץ. אחרת - אם רוצים, מניחה שאין בעיה, במיוחד שמדובר על שלושה ימים.

מנהלי פורום תזונה קלינית