כמות קק"ל מינימלית במהלך דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/11/2014 | 15:58 | מאת: פזית

מהי לדעתך כמות הקלוריות המינימלית שאין לרדת ממנה במהלך דיאטה? אני יודעת היטב שהדבר שונה מאוד מאדם לאדם וכי צריך לקחת בחשבון נתונים חשובים כגון מין, גובה וגיל - אך הכוונה שלי היא האם יש "קו אדום" כלשהו שממנו אין לרדת גם במהלך הדיאטה הקיצונית ביותר? אם אינני טועה שנה ציינה בשעתו את הקו האדום הזה סביב ה- 1,200 קק"ל ליום.

פזית שלום, אני בהחלט נוטה להסכים עם דנה שפחות צ-1,20 קלוריות ליום זה לא מומלץ. רק לתת שתי סיבות: 1.קשה לאכול מגוון ובריא באופן המספק ויטמינים ומינרלים בפחות מכך. 2. לא רצוי שהגוף "ירגיש מורעב" בזמן ניסיון ירידה במשקל, כי אז זה יופעל מנגנון השרדותי שמאט את הירידה במשקל.

מנהלי פורום תזונה קלינית