חלבי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/10/2014 | 23:05 | מאת: לידור

שלום, האם צרך להיסתכל בתוויות על שורת הפחמימות כשאוכלים מוצר חלבי או שזה לא משנה? יש מוצרים שיש בהם 4 פחמימות למאה כרם מוצר ויש כאלו עם 14. האם זה משנה?

לידור שלום! הפחמימה במוצרי החלב מקורה בחלב עצמו (לקטוז) או בתוספים (למשל פרי ביוגורט עם פרי). הלקטוז נמצא בפרקציה המיימית של החלב. לכן כמותו רבה ביותר בחלב ניגר והולכת ופוחתת ככל שהמוצר מכיל פחות נוזל (גבינות רכות, חצי קשות וקשות בהתאמה). עכשיו נשאלת השאלה מה חשוב לך כשאתה מתבונן בתוית המזון. כמות הפחמימות חשובה למשל לחולי סוכרת. הם צריכים לוודא מהי כמות הפחמימה במזון אותו אוכלים וכן, עליהם להתייחס ללקטוז כאל סוכר פשוט. מקווה שעניתי לך לשאלתך. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית