תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/10/2014 | 01:35 | מאת: גיל

שלום רב האם ניתן לקבל הסבר מדוע אכילה של חלבון ופחמימה יחדיו משביעה יותר מאכילת פחמימה לבד? ומדוע אינסולין מעכב שריפת שומן?

שלום גיל, השובע לאחר ארוחה, כמו גם עליית רמות הסוכר בדם ורמות האינסולין, מושפעת מגורמים רבים. ביניהם הרכב הארוחה, האם היא במוצק או נוזלית (מרקים, מילקשייק וכד' כמובן יספגו מהר בהרבה, האם יש סיבים במזון ואפילו מה הצפיפות של האנרגיה והאוסמולריות. ארוחה מורכבת (במיוחד אם היא מכילים שומן) מתפנה לאט יותר מהקיבה ותהליך העיכול והספיגה מדורגים ואיטיים יותר. בהתאמה עליית הסוכר בדם והצורך באינסולין מתונים יותר. מצב זה עדיף עבור הגוף, כיוון שעליה חדה באינסולין יכולה לגרום לרעב מוגבר זמן קצר אחרי האוכל. ואינסולין בטיבו הוא הורמון מסוג המכונה אנבולי - כלומר מעודד בנייה, ומונע פירוק. אחרי ארוחה גדולה, או עשירה בפחמימות, כשרמתו גבוהה הגוף יאגור שומן במקום לפרקו, כיוון שאין צורך באנרגיה ממאגרים באותו זמן.

מנהלי פורום תזונה קלינית