תפריט דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/10/2014 | 10:14 | מאת: צ'יקה

אני ירדתי כ-30 קילו, לאורך שנים. לא דרסטי. אך עם הזמן התפריט שלי נהיה יותר ויותר קפדני. לי הוא מתאים ואני לא סובלת. אך כולם אומרים לי שזה תפרעט מצומצם מאוד. הייתי מעוניינת לקבל חוות שעת מקצועית מכם. להלן התפריט: בבוקר - כוס )לפני בישול( של דייסת קוואקר על בסיס מים. צהריים - אורז לבן/ אורז מלא/בורגול עבה/עדשים שחורות. מבחינת חלבון. עוף אפוי בתנור או דג אמנון או דג סלומון, או שניצל תירס לייט. לגבי הקטניות הכמות היא 100 גרם לפני בישול. בכל ארוחה אוכלת גם 2 פילפלים אפויים. לרוב גם סלט עגבניות, מלפפון, בצל, חסה. לעיתים ארוחת צהריים דייסת תירס 100 גרם לפני בישול וביתה קשה. בערב: מעדן שוקולד 0.5% בתוספת לחם קל ובבתוספת חטיף אנרג'י 100 קלוריות. במהלך הערב 2 פירות תפוח וקלמנטמנה או נקטרחנה. ואנרג'י 60 קלוריות. במהלך היום פירכיות כ-50 קלוריות. נס קפה אחד בלי חלב בתוספת סטיביה. וכ8 מסטיקים ללא סוכר. יש קלוריות בכל התפריט הזה? האם כמה לדעתך, הוא מספיק כתזונה יומית? אני בת 30 גובה 1.66 שוקלת 51.5 ק"ג. אודה לתשובה בהקדם. תודה

שלום, בהצצה מהירה התפריט נראה שמכיל את כל קבוצות המזון, אבל בהחלט יתכן שחסרים רכיבים (סידן למשל). בנוסף משקלך מאוד גבולי (BMI שלך פחות מ-19). לכן אני מאוד ממליצה להיפגש כמו שצריך עם דיאטנית שיש לך בה אמון מקצועי לחישוב ובדיקת התפריט ולא רק תפריט - הרגלי האכילה בכלל. אוכל הוא גם מקור הנאה בחיים, ויש לו כמובן פן חברתי בנוסף - לכן חשוב שתיפגשי עם מישהו שיסייע לך לראות במזון גם את הדברים הללו. אני ממליצה שאולי תיפני למרכזים שעוסקים בשיטות כמו non diet approach בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית