תזונאית רגילה או תזונאית ספורט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/10/2014 | 09:16 | מאת: ליאורה לבהר

שלום רב, בני בן 15 עם ערכים מאוד נמוכים של ברזל וחומצה פולית מתאמן הרבה במסגרת מגמת ספורט בבית הספר ובקבוצת כדורגל. האם אני צריכה עבורו תזונאי המתמחה בספורט? או שמספיק תזונאי "רגיל"?

שלום ליאורה, נועה דיאטנית הילדים שגם הרחיבה ידיעותיה תשיב בקרוב בנוסף אלי ותפנה אותך לדיאטנים פעילים בטיפול בתחום. בינתיים אני רוצה רק לשאול, האם נעשה בירור רפואי מדוע הברזל והחומצה הפולית נמוכים? האם הוא צמחוני?

ליאורה שלום! אנמיה מחסר ברזל נפוצה ואופינית לצערנו בקרב ספורטאים צעירים. בהחלט יש מקום לפנות לדיאטנית ספורט לטיפול קונקרטי בבעיה והדרכה מקיפה להתנהלות התזונה בהתאם לסוג ורמת הפעילות שבנך עוסק בה. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית