לחם חיטה מלאה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/10/2014 | 22:07 | מאת: ירון

שלום. ברצוני לעבור למזון בריא יותר לילד בן 10 ו 13 האם לחמניות מחיטה מלאה טובים יותר מלחם רגיל לבן ? האם הערך הגליקמי שלהם נמוך יותר ? המטרה שלנו להפחית סוכר בבדיקה אחרונה של הילד הקטן יצא 101 לכן אנו רוצים לעבוק למזון בריא יותר ופחות סוכר. לא הצלחנו להבין האם אכן לחם מחיטה מלאה יעשה טוב יותר בפירוק הסוכר או שאין הבדל ממשי. אשמח לחוות דעת.

ירון שלום! לא ציינת אם יש לילדים עודף משקל, הפרעות בעיכול ובכלל מהי הסיבה לערך החריג בצום? האם נעשו עוד בדיקות? ככלל, מעבר לתזונה בריאה כמובן מבורך, וכן, שימוש בקמח מחיטה מלאה עדיף על פני קמח לבן, במידה כמובן. היתרון בקמח מלא הוא שתהליך הפירוק והספיגה איטיים יותר בשל נוכחות הסיבים התזונתיים. דבר זה מסייע לאיזון רמות הסוכר בדם. זה כמובן לא יסייע רבות אם מדובר בהשמנה ו/או צריכת כמות גדולה מאוד של לחמניות... אני מאוד ממליצה לפנות לייעוץ והכוונה של דיאטנית ילדים, תוך התייחסות לבעיה הספציפית של בנכם, ומתן הדרכה לכלל המשפחה. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית